Descriere - Glutationul e o puternica enzima antioxidanta produsa in fiecare celula din corp si e o componenta importanta a sistemului nostru de aparare.
- Glutationul este produs In concentratii mari in ficat, unde joaca un rol major in eliminarea toxinelor din corp si protejarea tesuturilor si celulelor de efectele radicalilor liberi.
- Desi este o proteina foarte mica formata din trei aminoacizi principali (lizina, cisteina si glutamina), glutationul e un antioxidant foarte puternic si, prin urmare, vital pentru sanatate.
- Se numara printre cele mai eficiente substante folosite de celule si tesuturi in intreg organismul pentru apararea lor impotriva stresului oxidativ.
- De aceea, este adesea numit „detoxifiantul principal'.
- Este foarte activ in tesuturile care sunt cele mai sensibile la toxicitate, precum creierul, rinichii, ficatul, inima, plamanii, pielea sau ochii.
- Oamenii de stiinta sunt de acord ca nivelul de glutation din celule e un indicator al sanatatii globale a celulelor si a capacitatii acestora de a lupta impotriva toxinelor.
- Fara glutation, celulele rosii mor, celulele albe nu pot functiona eficient, iar tesutul nervos se deterioreaza.
Proprietati - Glutationul ajuta la stimularea regenerarii celulelor, detoxifica substantele nocive in intestine inainte ca ele sa ajunga in circulatia sanguina, imbunatateste functia hepatica si e esential pentru procesele de detoxifiere ale ficatului, joaca un rol major in functionarea celulelor imunitare, recicleaza alti antioxidanti, cum ar fi vitamina C si E, controleaza inflamatia prin inhibarea producerii de substante inflamatorii, are un rol critic incresterea metabolismului energetic, promoveaza sanatatea celulara optima.
- Teoretic, suplimentarea cu glutation poate ajuta la mentinerea apararii antioxidante permitand combaterea diferitelor boli.
- Insa glutationul este supus la un numar de obstacole la nivel gastro-intestinal care pot impiedica absorbtia acestuia.
- Tabletele sau capsulele standard de glutation nu pot trece de procesele digestive din corp.
- Glutationul este repede divizat in cele trei componente - cisteina, glicina si glutamina.
Acesti aminoacizi sunt uneori necesari pentru producerea altor substante din organism si, de aceea, glutationul nu ajunge intotdeauna la celule intact.
- Pana recent, administrarea intravenoasa a glutationului s-a dovedit solutia cu cea mai eficienta rata de absorbtie, dar aceasta metoda de administrare este costisitoare si nepractica.
- Noul glutation lipozomal va permite administrarea orala si, in acelasi timp, puteti fi siguri ca va ajunge la celulele unde este cel mai necesar.
- Tehnologia lipozomala poate mari absorbtia nutrientilor prin captarea ingredientelor active in membranele protectoare numite lipozomi.
- Aceste bule lipozomale constau din bi-straturi de molecule de fosfolipide (similare membranelor celulare ale corpului nostru), ce protejeaza continutul si pot sa depaseasca sucurile digestive eliberand glutationul direct la nivel celular.
- Aceasta metoda de livrare protejeaza glutationul de oxidare si de degradare si asigura o biodisponibilitate de aproape 100%.
- Un numar ridicat de studii au evidentiat deja avantajele utilizarii lipozomilor pentru administrarea localizata si absorbtia eficienta la nivel celular.
- Avantajele suplimentarii cu glutation lipozomal: sprijina ficatul si rinichii in eliminarea toxinelor, are un rol esential in sprijinirea imunitatii, neutralizeaza radicalii liberi si reactiveaza vitaminele C si E, confera luminozitate pielii, reducand productia de melanina, regleaza cresterea productiei de oxid de azot dupa antrenament, reducand oboseala.
- Nu contine: Coloranti sau arome sintetice, zahar, amidon, organisme modificate genetic, derivati din carne si lapte, gluten, grau, drojdie.
Continut - Un recipient contine 30 plicuri x 5,7 ml Altrient Gluthatione lipozomal 450 mg LivOn Labs, produs natural.
- Ingrediente: Glutation Setria (forma redusa) 450 mg, Fosfolipide (derivate din lecitina de soia) 1000 mg - din care fosfatidilcolina 500 mg, Excipienti: apa deionizata, etanol (cu rol de conservant), hidroxid de potasiu (regulator de aciditate).
Utilizare - Doza recomandata pentru adulti este de un pliculet odata sau de doua ori pe zi.
- Taiati sau rupeti capatul crestat al pliculetului si turnati continutul in 30-60 ml de apa sau bautura preferata rece si consumati pe stomacul gol cu minim 15 minute inainte de masa.
- Continutul pliculetului nu se va dizolva in apa.
- Continutul plicului se stoarce in paharelul umplut cu apa, nu in paharul gol peste care se toarna apa deoarece gelul e foarte aderent si se lipeste de pahar.
- A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici.
- A se pastra in ambalajul original, la loc uscat, ferit de razele soarelui.
- Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos.
- A nu se depasi doza recomandata zilnic.
Lipozomal | Sprijina ficatul si rinichii in eliminarea toxinelor are un rol esential in sprijinirea imunitatii neutralizeaza radicalii liberi si reactiveaza vitaminele |
---|---|
Nu contine | Coloranti sau arome sintetice zahar amidon organisme modificate genetic derivati din carne si lapte gluten grau drojdie |
Ingrediente | Glutation |
Excipienti | Apa deionizata etanol (cu rol de conservant) hidroxid de potasiu (regulator de aciditate) |