Grappa, cel mai vechi si traditional distilat din Italia de Nord, este obtinut din partea reziduala, solida a presarii strugurilor de vin.
Distilarea atenta a tescovinei permite extragerea si imbunatatirea caracteristicilor unice continute, in special, in pielea care este sediul componentelor aromatice.
Grappa este folosita in mod traditional pentru a corecta cafeaua espresso, iar in Veneto si Friuli, pentru a dilua ultimele picaturi de cafea ramase pe fundul cescutei (Resentin): cafeaua are un efect tonic in timp ce alcoolul se relaxeaza rezultand o combinatie de un sentiment placut de bunastare si vigoare.
Sandro Bottega este un produs cu o personalitate deosebita, care prezinta un ambalaj elegant si captivant: o sticla cu o forma delicata care aminteste de o picatura de grappa in momentul distilarii.
Culoare: transparent si cristalin.
Miros: curat si parfumat, cu note de fructe proaspete si o nota placuta care aminteste de florile salbatice.
Gust: uscat si echilibrat, fructe proaspete.
Temperatura de servire: 10-12 °C.
Asocieri gastronomice: un ingredient excelent pentru prepararea cocktail-urilor si a bauturilor lungi.
Imbinarea perfecta cu ciocolata neagra, cu deserturi pe baza de cacao si cu produse de patiserie uscate, in special cu biscuiti cu migdale, fistic si alune.
(resentin) | Cafeaua are un efect tonic in timp ce alcoolul se relaxeaza rezultand o combinatie de un sentiment placut de bunastare si vigoare |
---|---|
Bottega este un produs cu o personalitate deosebita, care prezinta un ambalaj elegant si captivant | O sticla cu o forma delicata care aminteste de o picatura de grappa in momentul distilarii |
Culoare | Transparent si cristalin |
Miros | Curat si parfumat cu note de fructe proaspete si o nota placuta care aminteste de florile salbatice |
Gust | Uscat si echilibrat fructe proaspete |
Temperatura de servire | 1012 c |
Asocieri gastronomice | Un ingredient excelent pentru prepararea cocktailurilor si a bauturilor lungi |