Bottega Stardust este un DOC Prosecco, este un produs cu impact vizual imediat, deoarece sticla traditionala este acoperita in intregime de o galaxie de cristale.
Efectul „stardust” face sa straluceasca in special in momentul cand este servit ca aperitiv.
Strugurii Glera folositi la realizarea acestui prosecco se recolteaza manual, permitand selectarea celor mai bune ciorchine si protectia lor, apoi sunt presati usor.
La fermentare este folosita metoda Martinott, mustul obtinut este pastrat in cuve la temperaturi scazute pentru a-si pastra prospetimea si aromele.
Intregul proces dureaza aproximativ 40 de zile la o temperatura controlata de 14-15 ° C.
Dupa fermentare, mustul este lasat in contact cu drojdiile: celulele moarte elibereaza cativa compusi importanti care imbunatatesc organismul si aroma vinului.
Culoare: galben-pai.
Miros: fructat (mar, pere, piersica, citrice) si floral si usor indiciu final de trandafiri.
Gust: armonios, elegant, persistent; echilibru bun intre textura bogata si note minerale placute.
Temperatura de servire: 4-5 °C.
Asocieri gastronomice: ideal ca aperitiv, mancaruri rafinate, crustacee, homar, sushi, produse de patiserie si desert.
Drojdiile | Celulele moarte elibereaza cativa compusi importanti care imbunatatesc organismul si aroma vinului |
---|---|
Culoare | Galbenpai |
Miros | Fructat (mar pere piersica citrice) si floral si usor indiciu final de trandafiri |
Gust | Armonios elegant persistent |
Temperatura de servire | 45 c |
Asocieri gastronomice | Ideal ca aperitiv mancaruri rafinate crustacee homar sushi produse de patiserie si desert |