Gama/colectia: Gitana Autograf Soiul strugurilor: 100% Feteasca Regala (soi obtinut din incrucisarea soiului unguresc.
Furmint cu soiul de vita-de-vie autohton Feteasca Alba).
Tip: vin de calitate superioara, matur, alb, sec Anul recoltei: 2015Recolta: Struguri sunt culesi manual, iar productia este de 8 tone pe hectar.
Podgorie/Zona/Originea strugurilor: 40 ha in regiunea viticola Valul lui Traian, s.
Romanovca.
Soluri/Tipul terenului: Cernoziom tipic si carbonatic cu textura argiloasa.
Densitatea butucilor pe hectar: 3100Vinificarea: Strugurii colectati sunt desciorchinati si trimisi la criomacerare.
Tehnica criomacerarii consta in mentinerea mustului in contact cu bostina timp de 24 de ore, la o temperatura de 2 grade C.
Dupa limpezire, mustul este supus unei fermentatii alcoolice supravegheate, la o temperatura controlata de 16-18 grade C.
Acest proces permite extragerea substantelor aromatice din pielita strugurilor, oferind vinului o aroma tipica.
Maturat in vase tehnologice cu batonnage 4 luni.
Note de degustare: Vizual: limpede cristalin, galben pai.
Olfactiv: delicat, cu arome de floare de salcam si flori de camp.
Gustativ: vioi, proaspat, cu o aciditate placuta, armonios, nobil, cu nuante de fructe si un post-gust fin de caramela.
Alcool: 13% Aciditate totala (g/l): 6, 3Aciditate voltila (g/l): xZaharuri reducatoare: 3, 0Recomandari culinare: Insoteste foarte bine mancarurile cu fructe de mare, peste si bucatele din carne alba.
Temperatura/recomandare de consum: 14-16 grade CPotential de invechire: Mediu.
Premii: CHISINAU WINES AND SPIRITSCONTESTS 2012 - diploma de merit pentru Feteasca Regala 2011CHISINAU WINES AND SPIRITSCONTEST 2013 - medalie de argint pentru Feteasca Regala 2012.
Gama/colectia | Gitana |
---|---|
Soiul strugurilor | 100 |
Alba).tip | Vin de calitate superioara matur alb sec |
Anul recoltei | 2015recoltastruguri sunt culesi manual iar productia este de 8 tone pe hectar |
Podgorie/zona/originea strugurilor | 40 ha in regiunea viticola |
Soluri/tipul terenului | Cernoziom tipic si carbonatic cu textura argiloasa |
Densitatea butucilor pe hectar | 3100vinificareastrugurii colectati sunt desciorchinati si trimisi la criomacerare |
Note de degustare | Vizuallimpede cristalin galben pai |
Olfactiv | Delicat cu arome de floare de salcam si flori de camp |
Gustativ | Vioi proaspat cu o aciditate placuta armonios nobil cu nuante de fructe si un postgust fin de caramela |
Alcool | 13 |
Aciditate totala (g/l) | 6 3aciditate voltila (gl)xzaharuri reducatoare3 0recomandari culinareinsoteste foarte bine mancarurile cu fructe de mare peste si bucatele din carne alba |
Temperatura/recomandare de consum | 1416 grade |
Cpotential de invechire | Mediu |
Premii | Chisinau |