Gitana Winery Gitana manastirea magnum 1.5l alb sec
Gitana Winery

Gitana Winery Gitana manastirea magnum 1.5l alb sec

Vezi magazinul Elefant
  • 2 stele, bazat pe 1 voturi

Gama/colectia: Gitana Classico Soiul strugurilor: 100% Riesling Tip: vin de calitate superioara, matur, alb, sec Anul recoltei: 2015Recolta: Strugurii sunt culesi manual la sfarsitul lunii noiembrie de pe colina cu cea mai buna expunere solara, dintr-un spatiu cu o istorie impresionanta.

Pe timpuri, aici era o manastire de calugari care se ocupa cu producerea vinului.

Podgorie/Zona/Originea strugurilor: 7 ha in regiunea viticola Valul lui Traian, s.

Romanovca Soluri/Tipul terenului: Cernoziom tipic si carbonatic cu textura argiloasa.

Densitatea butucilor pe hectar: 3100Vinificarea: Strugurii colectati sunt desciorchinati, dupa care este aplicata tehnica criomacerarii, ce consta in mentinerea mustului in contact cu bostina timp de 48 de ore, la o temperatura de 2 grade C.

Dupa limpezire, mustul este supus unei fermentatii alcoolice supravegheate, la o temperatura controlata de 12-13 grade C.

Acest proces permite extragerea substantelor aromate din pielita strugurilor, oferind vinului o aroma tipica.

Maturarea are loc in butoaie de stejar timp de 9 luni.

Note de degustare: Vizual: limpede cristalin, galben pai.

Olfactiv: intens, cu aroma de miere, piersica, coaja de portocala si fan proaspat cosit, flori de camp.

Gustativ: Cu aciditate si mineralitate intense, cu post gust mineral-iodat.

Alcool: 14, 5% Aciditate totala (g/l): 7, 2 Aciditate voltila (g/l): x Zaharuri reducatoare: 2, 4Recomandari culinare: Poate fi asociat cu stridii, foie gras, sushi, ton, fructe de mare, peste gatit in sos picant (pesce all 'acqua pazza).

Temperatura/recomandare de consum: 12-14 grade CPotential de invechire: Mare.

  • 169.99 Lei
  • Pret vechi: 299.99 Lei
    Discount -44%
Cu cate stelute ai vota acest produs?

Informatii produs

Gama/colectiaGitana
Soiul strugurilor100
TipVin de calitate superioara matur alb sec
Anul recoltei2015recoltastrugurii sunt culesi manual la sfarsitul lunii noiembrie de pe colina cu cea mai buna expunere solara dintrun spatiu cu o istorie impresionanta
Podgorie/zona/originea strugurilor7 ha in regiunea viticola
Soluri/tipul terenuluiCernoziom tipic si carbonatic cu textura argiloasa
Densitatea butucilor pe hectar3100vinificareastrugurii colectati sunt desciorchinati dupa care este aplicata tehnica criomacerarii ce consta in mentinerea mustului in contact cu bostina timp de 48 de ore la o temperatura de 2 grade
Note de degustareVizuallimpede cristalin galben pai
OlfactivIntens cu aroma de miere piersica coaja de portocala si fan proaspat cosit flori de camp
GustativCu aciditate si mineralitate intense cu post gust mineraliodat
Alcool14 5
Aciditate totala (g/l)7 2
Aciditate voltila (g/l)X
Zaharuri reducatoare2 4recomandari culinarepoate fi asociat cu stridii foie gras sushi ton fructe de mare peste gatit in sos picant (pesce all acqua pazza)temperaturarecomandare de consum1214 grade
Cpotential de invechireMare

Magazine nutritie

Clientii au cumparat si

-17%
Cutie cadou onoare

Cutie cadou onoare

299.99 Lei
-25%
Cos cadou black forum

Cos cadou black forum

294.99 Lei

Branduri alimentare

Gitana Winery Gitana manastirea magnum 1.5l alb sec

Gitana Winery Gitana manastirea magnum 1.5l alb sec

169.99 Lei