Gama/colectia: Gitana Classico Soiul strugurilor: 100% Riesling Tip: vin de calitate superioara, matur, alb, sec Anul recoltei: 2015Recolta: Strugurii sunt culesi manual la sfarsitul lunii noiembrie de pe colina cu cea mai buna expunere solara, dintr-un spatiu cu o istorie impresionanta.
Pe timpuri, aici era o manastire de calugari care se ocupa cu producerea vinului.
Podgorie/Zona/Originea strugurilor: 7 ha in regiunea viticola Valul lui Traian, s.
Romanovca Soluri/Tipul terenului: Cernoziom tipic si carbonatic cu textura argiloasa.
Densitatea butucilor pe hectar: 3100Vinificarea: Strugurii colectati sunt desciorchinati, dupa care este aplicata tehnica criomacerarii, ce consta in mentinerea mustului in contact cu bostina timp de 48 de ore, la o temperatura de 2 grade C.
Dupa limpezire, mustul este supus unei fermentatii alcoolice supravegheate, la o temperatura controlata de 12-13 grade C.
Acest proces permite extragerea substantelor aromate din pielita strugurilor, oferind vinului o aroma tipica.
Maturarea are loc in butoaie de stejar timp de 9 luni.
Note de degustare: Vizual: limpede cristalin, galben pai.
Olfactiv: intens, cu aroma de miere, piersica, coaja de portocala si fan proaspat cosit, flori de camp.
Gustativ: Cu aciditate si mineralitate intense, cu post gust mineral-iodat.
Alcool: 14, 5% Aciditate totala (g/l): 7, 2 Aciditate voltila (g/l): x Zaharuri reducatoare: 2, 4Recomandari culinare: Poate fi asociat cu stridii, foie gras, sushi, ton, fructe de mare, peste gatit in sos picant (pesce all 'acqua pazza).
Temperatura/recomandare de consum: 12-14 grade CPotential de invechire: Mare.
Gama/colectia | Gitana |
---|---|
Soiul strugurilor | 100 |
Tip | Vin de calitate superioara matur alb sec |
Anul recoltei | 2015recoltastrugurii sunt culesi manual la sfarsitul lunii noiembrie de pe colina cu cea mai buna expunere solara dintrun spatiu cu o istorie impresionanta |
Podgorie/zona/originea strugurilor | 7 ha in regiunea viticola |
Soluri/tipul terenului | Cernoziom tipic si carbonatic cu textura argiloasa |
Densitatea butucilor pe hectar | 3100vinificareastrugurii colectati sunt desciorchinati dupa care este aplicata tehnica criomacerarii ce consta in mentinerea mustului in contact cu bostina timp de 48 de ore la o temperatura de 2 grade |
Note de degustare | Vizuallimpede cristalin galben pai |
Olfactiv | Intens cu aroma de miere piersica coaja de portocala si fan proaspat cosit flori de camp |
Gustativ | Cu aciditate si mineralitate intense cu post gust mineraliodat |
Alcool | 14 5 |
Aciditate totala (g/l) | 7 2 |
Aciditate voltila (g/l) | X |
Zaharuri reducatoare | 2 4recomandari culinarepoate fi asociat cu stridii foie gras sushi ton fructe de mare peste gatit in sos picant (pesce all acqua pazza)temperaturarecomandare de consum1214 grade |
Cpotential de invechire | Mare |