Gama/colectia: Gitana Clasic Soiul strugurilor: 100% Cabernet Sauvignon Tip: Vin de calitate superioara, matur, rosu, sec.
Anul recoltei: 2016Podgorie/Zona/Originea strugurilor: 160 ha in regiunea viticola Valul lui Traian, s.
Romanovca, s.
Filipeni.
Soluri/Tipul terenului: Cernoziom carbonatic, erodat.
Vinificarea: Macerarea pe bostina si fermentarea au loc in cuve de lemn de stejar, pentru o perioada de 15 de zile.
Fermentarea se realizeaza doar cu ajutorul drojdiilor indigene.
Macerarea este realizata cu scopul de a extrage de taninuri moi si pentru a produce vinuri echilibrate, cu o structura complexa.
Vinul este desavarsit dupa o perioada de maturare de 1 an in butoaie de stejar provenite din Krasnodar, in conditii controlate de umiditate si temperatura.
Note de degustare: Vizual: limpede, rosu rubiniu intens.
Olfactiv: bogat in arome, predominante fiind cele de mure si marochin.
Gustativ: plin, echilibrat, cu tenta accentuata de coacaza neagra si rosie, cu nuante de piper negru, taninuri puternice si o astringenta bine temperata.
Alcool: 14% Aciditate totala (g/l): 5, 8 Zaharuri reducatoare: 3, 8Recomandari culinare: Se poate asocia cu preparate din carne afumata, carne la gratar, ciuperci si legume prajite, branzeturi sau bucate puternic condimentate.
Temperatura/recomandare de consum: 16-18 grade C.
Gama/colectia | Gitana |
---|---|
Soiul strugurilor | 100 |
Tip | Vin de calitate superioara matur rosu sec |
Anul recoltei | 2016podgoriezonaoriginea strugurilor160 ha in regiunea viticola |
Soluri/tipul terenului | Cernoziom carbonatic erodat |
Vinificarea | Macerarea pe bostina si fermentarea au loc in cuve de lemn de stejar pentru o perioada de 15 de zile |
Note de degustare | Vizuallimpede rosu rubiniu intens |
Olfactiv | Bogat in arome predominante fiind cele de mure si marochin |
Gustativ | Plin echilibrat cu tenta accentuata de coacaza neagra si rosie cu nuante de piper negru taninuri puternice si o astringenta bine temperata |
Alcool | 14 |
Aciditate totala (g/l) | 5 8 |
Zaharuri reducatoare | 3 8recomandari culinarese poate asocia cu preparate din carne afumata carne la gratar ciuperci si legume prajite branzeturi sau bucate puternic condimentate |
Temperatura/recomandare de consum | 1618 grade |