Gama/colectia: Gitana Soiul strugurilor: 100% Saperavi Tip: vin de calitate, rosu, sec Anul recoltei: 2015Recolta: Strugurii sunt culesi manual, iar productia este de 7 tone pe hectar.
Podgorie/Zona/Originea strugurilor: 5 ha in regiunea viticola Valul lui Traian.
Soluri/Tipul terenului: Cernoziom carbonatic cu textura calcaroasa.
Vinificarea: Strugurii sunt recoltati manual, iar macerarea are loc in amfore de argila.
In timpul fermentarii sunt folosite drojdii indigene, iar dupa macerare vinul este pastrat in amfore de argila pentru minimum un an.
Aceste operatiuni permit imbogatirea maxima a vinului cu elemente care sa-i asigure o culoarea intensa si o structura echilibrata.
Note de degustare: Vizual: rosu rubiniu intens cu nuante purpurii.
Olfactiv: aroma cu nuante de fructe rosii si o mineralitate foarte pronuntata datorita maturarii in argila.
Gustativ: gust intens si complex, cu note de frisca rezultate in urma fermentarii malolactice in argila.
Alcool: 14% Aciditate totala (g/l): 5, 9Zaharuri reducatoare: 4, 0Recomandari culinare: Se potriveste cu carnea de miel sau de vanat, cu legume proaspete si branzeturi maturate sau semimaturate.
Temperatura/recomandare de consum: 16-18 grade CPotential de invechire: Lung.
Gama/colectia | Gitana |
---|---|
Soiul strugurilor | 100 |
Tip | Vin de calitate rosu sec |
Anul recoltei | 2015recoltastrugurii sunt culesi manual iar productia este de 7 tone pe hectar |
Podgorie/zona/originea strugurilor | 5 ha in regiunea viticola |
Soluri/tipul terenului | Cernoziom carbonatic cu textura calcaroasa |
Vinificarea | Strugurii sunt recoltati manual iar macerarea are loc in amfore de argila |
Note de degustare | Vizualrosu rubiniu intens cu nuante purpurii |
Olfactiv | Aroma cu nuante de fructe rosii si o mineralitate foarte pronuntata datorita maturarii in argila |
Gustativ | Gust intens si complex cu note de frisca rezultate in urma fermentarii malolactice in argila |
Alcool | 14 |
Aciditate totala (g/l) | 5 9zaharuri reducatoare4 0recomandari culinarese potriveste cu carnea de miel sau de vanat cu legume proaspete si branzeturi maturate sau semimaturate |
Temperatura/recomandare de consum | 1618 grade |
Cpotential de invechire | Lung |