Ce este Glutamina? Glutamina este, de asemenea, uneori scrisa ca L-glutamina si este un aminoacid vital esential pentru stabilirea tesuturilor in organism.
Prin urmare, de ce este adesea descrisa ca fundatie a proteinelor de constructie.
Glutamina cuprinde mai mult de 60% din aminoacizii liberi care sunt prezenti in organism.
Aminoacizii sunt codati in organism prin intermediul a 3 baze de azot cunoscute ca codoni Glutamina poarta codonii specifici CAA (citozina-adenina-adenina) si CAG(citozina-adenina-guanina).
Glutamina poate fi gasita in surse de hrana, cum ar fi carnea de vita, carnea de pasare, carnea de porc, carnea de organe, fasolea, leguminoasele si legumele verzi cu frunze verzi.
Cu toate acestea, sursele vegetariene au cantitati mai mici de glutamina decat cea a unei surse de hrana pentru animale.
Productia sa este un efect secundar al indepartarii amoniacului din organism, combinand amoniacul si glutamatul pentru a forma glutamina.
In cazul in care sursa principala de energie (glucoza) este in cantitate scurta, glutamina poate fi utilizata ca sursa secundara de energie, insa aceasta nu ia in considerare capacitatea organismului de a stabili noi tesuturi.
Glutamina vizeaza in mod special si stimuleaza celulele care se divid rapid, cum ar fi celulele imune, celulele rosii din sange, celulele musculare si foliculii de par.
Datorita proprietatilor prafului de glutamina, sugeram sa-l amestecati cu apa sau ca un supliment nutritiv la un shake.
Retineti ca acest produs nu include o lingura sau o masura si va recomandam sa utilizati scale digitale exacte la 0,01g.