Pastele Busiata sunt un tip de paste din bucataria traditionala siciliana, mai precis din zona Trapani.
Sunt paste fara ou, trase in bronz, preparate din faina de grau dur.
Numele ‘’Busiata’’ deriva de la ‘’Busia”, vrejul unei plante mediterane folosit pe vremuri pentru a lega snopurile de grau.
Sunt 2 variante de paste Busiata: una scurta si una lunga, cu o forma specifica, spiralata, rasucita foarte strans.
Fasiile de paste erau infasurate pe ‘’busia’’ pana la obtinerea unei spirale, si apoi uscata lent.
Forma acestor paste Busiata le recomanda in combinatie cu sosuri de peste, sos de rosii si, in special cu Sos Pesto Trapanez.
Incearca Paste Busiata Sicilian Exquisiteness cu sos Pesto Trapanez: o mancare de paste gustoasa si nutrienta! INGREDIENTE: semola de grau dur, apa.
CANTITATE: 250g.
Busiata | Una scurta si una lunga cu o forma specifica spiralata rasucita foarte strans |
---|---|
Trapanez | O mancare de paste gustoasa si nutrienta |
Ingrediente | Semola de grau dur apacantitate250g |