Toate cuptoarele de caramida PortoForno sunt fabricate manual in Portugalia si sunt triplu izolate, ceea ce inseamna ca exteriorul cuptorului este rece la atingere, in timp ce interiorul este foarte fierbinte.
Fiecare cuptor are un strat interior de caramida si mortar, care este apoi acoperit cu ciment refractar.
Peste acesta se aplica un strat gros de izolatie Rockwool, stabilizat cu o placa de metal, acoperit de un strat suplimentar de ciment refractar.
Cuptorul Pizzaioli Premium are o fatada traditionala din teracota, cu o usa, gura de iesire si cos de fum din aluminiu turnat.
Usa este echipata cu geam de vizitare.
Puteti vopsi sau placa cu faianta cuptoarele albe cu bolta pentru a se potrivi cu specificatiile casei sau terasei dvs.
va trebui doar sa folositi o vopsea sau un adeziv rezistente la temperaturi superioare.
Este obligatoriu ca mai intai sa ardeti in prealabil cuptorul (prin metoda de „curing”), sa il folositi timp de cateva saptamani si sa il tratati inainte de a-l vopsi.
Include: Termometru 0-500 grade Celsius cu lungimea tijei de 30cm Usa pentru acces cu maner fabricata integral din fier (Lungime 50 cm, Inaltime 21 cm) - deschisa la culoare (se va innegri cu trecerea timpului) Cos cu diametru de 14 cm pentru evacuare fum tip horn dotat sus cu capac de protectie + sistem de tiraj jos Vas de lut 37 x 26 x 8 cm Kit impermeabil pentru reparatie crapaturi (solutie + pensula aplicare).
Dimensiunile exacte variaza (sunt aproximative) deoarece fiecare cuptor este fabricat manual si pot exista mici abateri de cativa cm.
Diametru interior: lungime 83-85 cm, latime 73-75 cm x inaltime 38-40 cm Dimensiuni exterioare: Lungime: 99-100 cm Latime: 99-100 cm Inaltime: 63-65 cm Diametru tub cos evacuare: 14 cm Greutate: aproximativ 600 kg Capacitate: cinci pizza medii sau trei mari Ce este metoda de curing (vindecare) si de ce trebuie sa o puneti in practica.
Arderea cuptorului in prealabil inseamna pur si simplu eliminarea umiditatii din mortar.
„Vindecarea” va contribui in mod semnificativ la imbunatatirea capacitatii de gatire si a duratei de viata a cuptorului dumneavoastra.
Asadar, da, trebuie sa ardeti in prealabil cuptorul traditional, aprinzand focuri mici si repetand procedura zilnic, timp de 5 zile.
Porniti un foc mic si lasati-l sa arda pe tot parcursul zilei (4-5 ore), urmarind ca temperatura sa atinga urmatoarele praguri: Ziua 1.
140F/60C Ziua 2.
Repetati la 215F/100C Ziua 3.
Repetati la 300F/ 150C Ziua 4.
Repetati la 400F/200C Ziua 5.
Repetati la 480F/250C Nota: Termometrul inclus in pachet masoara temperatura in grade Celsius si are o tija lunga de 30 cm pt.
precizie mai mare in relatie cu focul.
Asigurati-va ca inchideti usa cuptorului in fiecare noapte, ceea ce va mentine caldura si va impiedica patrunderea umezelii pana la finalizarea procesului de curing.
Include | |
---|---|
Diametru interior | Lungime 8385 cm latime 7375 cm x inaltime 3840 cm |
Dimensiuni exterioare | |
Lungime | 99100 cm |
Latime | 99100 cm |
Inaltime | 6365 cm |
Diametru tub cos evacuare | 14 cm |
Greutate | Aproximativ 600 kg |
Capacitate | Cinci pizza medii sau trei mari |
Porniti un foc mic si lasati-l sa arda pe tot parcursul zilei (4-5 ore), urmarind ca temperatura sa atinga urmatoarele praguri | |
Nota | Termometrul inclus in pachet masoara temperatura in grade |