Contine: sirop de agave*.
*=din culturi certificate ecologic În ultimii ani, siropul de agave a ajuns sa fie tot mai folosit în alimentatie.
Daca la început acesta era preferat doar de persoanele cu un stil de viata raw-vegan sau de cele care sufera de diabet, acum este folosit si pentru proprietatile sale naturale.
Desi are un indice glicemic scazut, de doar 27, este foarte dulce.
Cu un gust asemeni mierii de albine, siropul de agave este de circa 1,4 ori mai dulce decât zaharul.
Având un gust neutru, siropul de agave poate fi folosit cu succes ca înlocuitor al îndulcitorilor traditionali, precum zaharul.
În retetele în care se doreste înlocuirea zaharului cu sirop de agave este necesar sa se ajusteze cantitatea.
Spre exemplu, daca într-o reteta este nevoie de o ceasca de zahar, se va folosi sirop de agave într-o proportie de 2/3.
Cel mai adesea siropul de agave este folosit pentru prepararea prajiturilor si a bauturilor.
Contine | Sirop de agave din culturi certificate ecologic |
---|