An irreverent, surprising, and entirely entertaining look at the little-known history surrounding the foods we know and love Is Italian olive oil really Italian, or are we dipping our bread in lamp oil? Why are we masochistically drawn to foods that can hurt us, like hot peppers? Far from being a classic American dish, is apple pie actually .
English? As a species, we're hardwired to obsess over food, Matt Siegel explains as he sets out to uncover the hidden side of everything we put in our mouths.
Siegel also probes subjects ranging from the myths--and realities--of food as aphrodisiac, to how one of the rarest and most exotic spices in all the world ( vanilla) became a synonym for uninspired sexual proclivities, to the role of food in fairy- and morality tales.
He even makes a well-argued case for how ice cream helped defeat the Nazis.
The Secret History of Food is a rich and satisfying exploration of the historical, cultural, scientific, sexual, and, yes, culinary subcultures of this most essential realm.
Siegel is an armchair Anthony Bourdain, armed not with a chef's knife but with knowledge derived from medieval food-related manuscripts, ancient Chinese scrolls, and obscure culinary journals.
Funny and fascinating, The Secret History of Food is essential reading for all foodies.
Ecco Press este o editură americană, fondată în 1971 de Daniel Halpern ca o presă literară independentă.
Cu sediul inițial în New York City, Ecco Press a câștigat recunoaștere pentru angajamentul său de a publica lucrări de excelență literară într-o gamă largă de genuri, inclusiv ficțiune, poezie, non-ficțiune și traduceri.
Ecco Press are o istorie distinsă a publicării de autori și lucrări apreciate, inclusiv romane ale câștigătorilor și finaliștilor National Book Award, ficțiune câștigătoare a Premiului Pulitzer, colecții de poezii ale poeților renumiți și titluri non-ficțiune care provoacă gândirea.
Amprenta este cunoscută pentru viziunea sa editorială și devotamentul de a cultiva voci emergente, susținând, de asemenea, figurile literare consacrate.
În 1999, Ecco Press a devenit o amprentă a HarperCollins Publishers, una dintre cele mai mari edituri din lume.
În ciuda acestei achiziții, Ecco Press și-a păstrat spiritul independent și autonomia editorială, continuând să publice o listă diversă și eclectică de titluri care reflectă angajamentul său față de excelența literară și relevanța culturală.
Ecco Press rămâne o forță proeminentă și influentă în lumea literară, cu o reputație pentru publicarea de lucrări care sunt stimulatoare intelectual, inovatoare din punct de vedere artistic și rezonante emoțional.
Amprenta continuă să atragă cititori care prețuiesc literatura de calitate și scrisul care provoacă gândirea, cimentându-i statutul de piatră de temelie a culturii literare contemporane.