Studiile efectuate in ultimii ani au demonstrat ca, în timp ce „grasimile rele” (acizi grasi saturati si trans-saturati) cresc riscul aparitiei unui numar mare de boli, „grasimile bune” (acizi grasi mononesaturati si polinesaturati) au efecte benefice asupra organismului.
Acizii Omega-6 si Omega-3 prezenti in uleiul de masline in proportia optima de 10:1 contribuie semnificativ la reducerea afectiunilor cardiovasculare.
Uleiul de masline contine acizi grasi mononesaturati (omega9) 85%, luteina - antioxidant puternic, flavonoide-agenti antioxidanti, vitamina A-antioxidant puternic, vitamina E-antioxidant puternic, vitaminele: B1, B2, C, D, K.
Datorita continutului de polifenoli ajuta la mentinerea colesterolului la nivelul optim.
Imbunatateste digestia.
Protejeaza inima si celulele rosii din sange - un polifenol specific uleiului de masline este deosebit de eficient in protejarea celulelor rosii din snge de oxidare.
Previne imbatranirea pielii prin continutul bogat in vitamina EUleiul de masline este recomandat in special pentru beneficiile sale in uz intern, insa este folosit cu succes si ca produs cosmetic.
10 | 1 contribuie semnificativ la reducerea afectiunilor cardiovasculare |
---|---|
E-antioxidant puternic, vitaminele | B1 |