In procesul timpuriu de izolare a vitaminei E din uleiuri de plante, termenul de \\`tocoferoli” era folosit pentru a defini cei patru compusi initiali cu structura asemanatoare.
Tocoferolii joaca un rol important, reprezentand principalii antioxidanti solubili in grasimi ce protejeaza organismul uman impotriva radicalilor liberi.
Alfa tocoferolul din Vitamina E previne descompunerea acizilor grasi saturati si a vitaminei A, cat si combinarea cu alte substante ce ar putea dauna organismului.
Vitamina E are de asemenea abilitatea de a se uni cu oxigenul si de a preveni transformarea acestuia in peroxizi toxici.
Acest lucru permite alimentarea mai bogata a celulelor rosii cu oxigenul pur pe care sangele il transporta catre inima si alte organe.
Vitamina E joaca un rol esential in respiratia celulara a tuturor muschilor, in special a celor cardiaci si scheletici.
Vitamina E face posibila functionarea acestor muschi si a nervilor cu mai putin oxigen, crescand astfel nivelul de rezistenta si vitalitate a acestora.
Provoaca de asemenea dilatarea vaselor sangvine, permitand transmiterea unui flux mai mare de sange catre inima.
Vitamina E contribuie de asemenea la hranirea celulelor, la intarirea peretilor vaselor capilare si la protejarea celulelor rosii impotriva distrugerii de catre otravuri precum perhidrolul din sange.
Mod de administrare: Se administreaza ca supliment alimentar pentru adulti, o (1) capsula moale pe zi, preferabil in timpul mesei.
Compozitie/capsula: Vitamina E (400 UI, sub forma de d-alfatocoferol) 268 mg Complex de tocoferoli (d-beta, d-gamma, d-delta, d-alfatocoferol) 18.
Administrare | Se administreaza ca supliment alimentar pentru adulti o (1) capsula moale pe zi preferabil in timpul mesei |
---|---|
Compozitie/capsula | Vitamina |