Caju crud, 150g | Solaris
Solaris

Caju crud, 150g | Solaris

Vezi magazinul Viataverdeviu
  • 2 stele, bazat pe 1 voturi
  • Caju Crud, 150g | Solaris Originar din nord-estul Braziliei, „acaju” sau „nuca ce se produce singură”, cunoscută actualmente și sub denumirea de caju, reprezintă un fruct oleaginos ce este apreciat îndeosebi de către vegetarieni, vegani sau raw-vegani, nu doar ca o sursă excelentă de lipide sănătoase, vitamine și minerale, ci și ca o alternativă la proteinele de origine animală, folosite pentru a obține produsele lactate.
  • Nucile de caju, împreună cu alte semințe și fructe oleaginoase, reprezintă ingredientul principal al rețetelor vegetale ce înlocuiesc cu succes lactatele.Caju reprezintă fructul arborelui Anacardium Occidentale, un arbore înalt ce face parte din familia Anacardiaceae, împreună cu fisticul, sumacul și mango.
  • Forma acestor nuci este una alungită și arcuită, ce se aseamănă cu reprezentarea unui rinichi sau a unei boabe de fasole.
  • Miezul de caju este protejat de un înveliș dublu, o coajă tare în exterior și o pieliță protectoare în interior.O particularitate cu totul aparte pe care o prezintă caju se referă la faptul că acesta crește în prelungirea mărului de caju, o drupă ce este în realitate un fruct fals al acestui arbore.
  • Aceste mere de caju sunt și ele comestibile, putând fi consumate crude sau preparate, însă ele sunt adeseori accesibile doar pentru populațiile țărilor producătoare.Arborii de caju se cultivă îndeosebi în Vietnam, India, Coasta de Fildeș, Nigeria, Indonezia și Tanzania.
  • Recoltarea se realizează atunci când merele și nucile de caju se coc și cad pe pământ.
  • Merele sunt adunate, nucile de caju se separă de mere, se lasă la deshidratat câteva zile sau sunt supuse unor tratamente termice înainte de a li se desface cojile și cel de-al doilea înveliș protector. În cele mai multe țări, acest proces se realizează manual, acesta fiind și motivul principal pentru care prețul nucilor de caju este, în general, mai ridicat.Nucile de caju sunt extrem de nutritive, bogate în macro și micronutrienți.
  • Poate fi integrat în alimentație crud sau în anumite rețete, practică des întâlnită mai ales în bucătăria africană și cea specifică Americii de Sud.
  • Urmărește secțiunea de rețete de mai jos pentru mai multă inspirație în bucătărie.Valori nutriționaleO cantitate de 100 g caju conține aproximativ: 44% lipde, 29% glucide și 18% proteine.
  • Caju este o sursă bogată de lipide sănătoase, în special mononesaturate, dar și polinesaturate, și conține îndeosebi acizi grași precum Omega 6 și Omega 9. Conținutul de carbohidrați complecși și proteine al nucilor de caju este, de asemenea, unul consistent, din punct de vedere cantitativ.În cee ce privește microelementele, caju abundă în vitamine și minerale esențiale pentru un organism sănătos.
Cu cate stelute ai vota acest produs?

Te-ar mai putea interesa

Clientii au cumparat si

Informatii produs

Aproximativ44 lipde 29 glucide si 18 proteine
Regasim in structura nucilor cajuVitamine din complexul
K.minerale precumMagneziu fosfor potasiu si calciu (in cantitati mari) dar si sodiu fier zinc si cuprude asemenea nucile de caju au un indice glicemic scazut si sunt bogate in antioxidanti in special in carotenoizi si polifenoli antioxidanti ce intaresc sistemul imunitar si previn imbolnavirileaportul caloric al caju100 g de caju contin 553 kilocalorii
Te invitam sa descoperim impreuna o parte dintre acesteaPrevine afectiunile cardiovasculare grasimile nesaturate din compozitia nucilor caju au rolul de a reduce nivelul colesterolului rau (ldl) reduc inflamatiile din organism si contribuie la mentinerea sanatatii inimii si a sistemului circulator

Reduceri seminţe şi nuci

Caju crud, 150g | Solaris

Caju crud, 150g | Solaris

20.50 Lei

Categorii Solaris

Cautari frecvente