Calamar bucati in ulei de Floarea Soarelui g Losos Ustka Calamarul este foarte hranitor si o sursa excelenta de proteine care sunt necesare pentru a mentine muschii sanatosi Beneficiile calamarului pentru sanatate sunt nenumarate Pe langa un continut bogat in Omega calamarul contine vitaminele B B B B vitamina C si minerale pe masura seleniu fosfor zinc magneziu potasiu calciu si mangan Unul dintre elementele sale cele mai benefice ale consumului de calamar este taurina care este un aminoacid care se gaseste in moluste dar mai ales in calamar si este foarte benefic pentru sanatatea noastra Printre alte proprietati acest element regleaza tensiunea arteriala reduce colesterolul si grasimile naturale din sange ajuta la reducerea formarii cheagurilor de sange si previne bolile cardiovasculare Unul dintre avantajele calamarilor este ca sunt saraci in calorii si grasimi desi trebuie sa tinem cont de faptul ca daca ii mancam in aluat si prajiti lucrurile se schimba Desi continutul lor de colesterol este oarecum ridicat asa ca una sau doua portii pe saptamana este o cantitate buna pentru a va bucura de diferitele beneficii ale calamarului fara ca acest lucru sa fie o problema Pe de alta parte consumul sau este recomandat si persoanelor cu diabet si intoleranta la gluten La aceasta trebuie sa adaugam o alta calitate si anume ca datorita continutului ridicat de proteine este o optiune utila in diete datorita puterii sale de satietate Deoarece nu este un aliment sezonier ne putem bucura de proprietatile calamarului in orice moment al anului