Frunzele arborelui Olea Europaea contin monoterpene iridoide (printre care oleuropeina), triterpene, flavonoide, chalcone, acizi fenolici, derivate cumarinice.Beneficiile utilizarii: Ceaiul de maslin este recunoscut pentru proprietatea lui de a contribui la apararea organismului impotriva agentilor externi, Ajuta la inhibarea procesului de replicare a microorganismelor potential patogene, Sustine sanatatea tractului respirator superior, Contribuie la mentinerea unei temperaturi corporale normale, Sustine functiile tractului intestinal, Contribuie la mentinerea unei presiuni sangvine normale, Contribuie la mentinerea unui nivel sanatos de glucoza in sange, Contribuie la mentinerea nivelului normal al colesterolului, Antioxidant.Ingrediente: Maslin.Mod de utilizare: Se beau 2 – 3 cani cu ceai pe zi, Se toarna 200 ml de apa clocotita peste o lingurita cu planta si se lasa acoperit 10 – 15 minute, apoi se strecoara.Contraindicatii:Nu se recomanda in caz de hipersensibilitate la aceasta planta.
Utilizarii | |
---|---|
Antioxidant.ingrediente | |
Maslin.mod de utilizare | |
Se toarna 200 ml de apa clocotita peste o lingurita cu planta si se lasa acoperit 10 – 15 minute, apoi se strecoara.contraindicatii | Nu se recomanda in caz de hipersensibilitate la aceasta planta |