Descriere Dafinul este originar din Levant si este cultivat mai ales in regiunile mediteraneene. Medicii greci foloseau mult frunzele si fructele de dafin. In antichitate, dafinul era un simbol al victoriei, fiind dedicat lui Apolo, iar sub forma de coronite (lauri) era oferit poetilor si generalilor victoriosi. Frunzele de dafin degaja o aroma puternica, fiind foarte bogate in uleiuri esentiale, uleiuri ce ii confera si proprietati medicinale. Este recunoscut pentru efectele sale antiseptice, antivirale si antibacteriene.
Proprietati Frunzele de dafin sunt bogate in retinol, vitamina C, piridoxina, niacin, dar si in minerale(Zinc, Calciu si Potasiu). Este un produs utilizat in gastronomie. Pot fi utile in cazurile de glicemie ridicata. Pot fi recomandate in tratarea muscaturilor de sarpe si intepaturile de insecte. Amelioreaza problemele urinare. Este un bun stimulent digestiv.
Continut O punga contine 10g de frunze de dafin uscate, certificate ecologic. Produsul nu contine nici un fel de arome adaugate, conservanti sau aditivi.
Consum Se consuma atat in bucatarie, la aromatizarea diverselor preparate cat si in scop medicinal in ameliorarea diverselor afectiuni. Sau, de ce nu, le puteti infuza si obtine un remediu aromat...