Descriere Agar-agarul (numit si geloza) este un produs organic ce se obtine dintr-o serie de alge marine rosii (agarofite), familia Gelidiaceae (Gelidium) si Gracillariaceae (Gracilaria). Este extras prin fierbere si solidificare la temperaturi intre 32 si 40grade Celsius. Are o putere de gelificare foarte mare si este preferat adesea in bucataria vegana. Poate fi utilizat pentru prepararea inghetatei, a cremelor, a gemurilor, a bomboanelor sau jeleurilor . Proprietati Se prezinta sub forma de fasii semitransparente de culoare cafeniu-galbui. Contine 70-80% polizaharide, 10-20% apa si 1,5-4% substante minerale. Are o putere de gelificare de aproximativ 7 ori mai mare decat gelatina obisnuita.
Continut Un borcan contine 60g de praf de agar-agar, produs certificat ecologic.
Consum Praful de agar-agar necesita 2 sau 3 minute de fierbere (fata de gelatina obisnuita care doar se inmoaie), dar nu mai mult. Se recomanda folosirea a aproximativ 4g de pudra de agar-agar la 500 sau 600ml de lichid (cantitatile pot varia in functie de preparatul la care se foloseste)...