Prima carte de gastronomie nutritionala Invatam sa gatim in familie, din carti de bucate care mai de care mai sofisticate sau de pe internet, unde retetele circula cu o viteza incredibila.
O fi bine?
Facem noi legatura intre modul modern de a manca si rata imbolnavirilor?
Nu prea... uitati-va in jur: nu mai conteaza varsta – toti suntem bolnavi!
E timpul pentru o schimbare radicala.
De ce sa nu incepem din bucatarie?
Vitaminele hidrosolubile si fitonutrientii (antioxidanti, fitoestrogeni) se gasesc in principal in legumele si fructele colorate, crude si se inactiveaza rapid la caldura, lumina si in prezenta aerului.
Trebuie sa aprovizionam in permanenta organismul cu nutrienti de calitate!
Iar acesti nutrienti vor fi luati din alimente cat mai putin prelucrate si, foarte important, din fructele si legumele de sezon, apropiate locului in care traim.
Asadar, trebuie sa invatam sa cumparam alimente sanatoase pentru a gati preparate sanatoase!