Descriere Originara din Asia, fasolea Mung este folosita atat la gatit, cat si la germinat. Asemanatoare boabelor de mazare, dar avand o forma ovala, fasolea Mung are invelisul verde intens si miezul galbui. Este mult mai dulce, fierbe mai usor si este mai saraca in oligozaharide, substante complexe responsabile de aparitia simptomelor de flatulenta la celelalte soiuri de fasole. Este bogata in proteine vegetale, aminoacizi esentiali si enzime care ajuta digestia.
Proprietati Este bogata in proteine, precum si in clorofila, care ii si da culoarea verde. De asemenea contine toti aminoacizii esentiali si numeroase enzime care faciliteaza digestia. Fasolea Mung are un continut scazut de amidon, fata de fasolea boabe si nu provoaca gaze. In plus, are un gust delicios, o culoare verde-proaspat si de ce nu, aduce un element nou in bucataria noastra Continut O punga contine 500g de fasole Mung, produs certificat ecologic. Ingrediente: fasole Mung*, *=din agricultura ecologica. Valori nutritionale/100g: energie 1481kJ/351kcal, grasimi 1,0g din care acizi grasi saturati 0,0g, carbohidrati 53,0g din care zaharuri 6,0g, fibre 16,0g, proteine 24,0g, sare 0,03g.
Consum Bucataria filipineza face adesea combinatii de fasole mung cu usturoi, ceapa, carne si foi de dafin. Dupa ce fierbe, se poate adauga in salate, se poate prepara ca o mancare de fasole, sau ca o tocanita ori chiftelute...