Descriere Este puternic aromat, ii folosim frunzele verzi la ornat si condimentat aproape orice fel si radacina la fel. Este cea mai populara 'verdeata' pentru gatit, insa putini dintre noi stiu ca patrunjelul e una dintre cele mai puternice 7 plante-medicament de pe planeta. Este un valoros panaceu care contine complexul vitaminic B, vitamina E si histamina, un aminoacid despre care se spune ca opreste dezvoltarea tumorilor. Contine saruri minerale de Calciu, Magneziu, Fosfor, Sodiu, Potasiu, Sulf, Fier, provitamina A si mai multa vitamina C decat 100 g fructe de macese sau decat o lamaie.
Proprietati Continutul bogat in Fier ajuta la combaterea eficienta a anemiei, iar vitamina C faciliteaza asimilarea Fierului. Este un antioxidant care mareste capacitatea antioxidanta a sangelui. Combate eficient respiratia urat mirositoare. Intretine elasticitatea vaselor de sange si este eficient in vindecarea vanatailor. Ceaiul de patrunjel poate combate diareea. Dizolva depunerile de colesterol de pe peretii vaselor de sange. Este diuretic, ceea ce ajuta la functionarea rinichilor dar si la slabit, eliminand apa din organism.
Continut O punga contine 15 grame de patrunjel certificat ecologic.
Consum Se poate consuma sub forma de ceai, ca si remediu. Dar mai ales ca si condiment in multe preparate culinare, asa cum stie oricine a incercat macar odata sa gateasca ceva...